Sunfhoto Haber

SUNFHOTO Blogumuzda Hergün güncelleme çalismalari devam etmektedir. Görüs ve önerilerinizi bizimle paylasabilirsiniz ! Paylasimlarinizi yorum bölümüne yazabilir veyagzmm_2016@hotmail.comile iletisime geçebilirsiniz

3 Ocak 2018 Çarşamba

Raffaello Sanzio (1483 – 1520) – İtalya

Raffaello Sanzio (1483 – 1520) – İtalya

İtalyan Rönesansı’nın önemli ressamlarındandır. 16 yaşında yaptığı Havva’nın Yaratılışı ve Trinite tablolarıyla dikkat çekti. Ama en ünlü eserlerinden biri Bakire ve Çocuk‘tur. Michelangelo ve Da Vinci’nin figür ve kompozisyonlarından etkilendi. Resmettiği teolojik, felsefi, lirik tablolarda hep bir sakinlik hakimdir.
Atina Okulu freskinde, eski yunan filozoflarını tasvir eder. Ama geri plandaki bina Yunan mimarisinden çok eski Roma mimarisi tarzında resmedilmiştir. Tam ortadaki 2 kişiden çıplak ayaklı, yaşlıca olan Platon’dur ve elinde eseri Timaeus. Hemen yanında bir adım gerisinde iyi giyimli olan ise öğrencisi Aristotales, elinde eseri Ethics vardır. Resmin solunda zeytin yeşili giysi içinde olan ise Sokrates’tir. Resmin sol alt köşesinde oturan elindeki deftere yazmakta olan Pisagor’u temsil eder. Merdivenlere gelişigüzel oturan ise Diyojen’dir. Resimde 59 figür yer alır. Hepsi de geometri, felsefe, astronomi, matematik dallarında çalışmış büyük bilim adamları ve felsefecilerdir. Eserin en önemli yanı Rönesans’ın çıkış noktası olan Klasik Yunan felsefe, sanat, bilim dünyasına ait bu  çok önemli isimleri bir arada resmetmesidir. Ressam çok genç yaşta, 37 yaşında soğuk algınlığından hayatını kaybetti.
School Of Athens (Atina Okulu), 1509, Vatikan Sarayı, Roma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder